Spartan Fights

Wat heb ik nodig om te kickboksen?

Als je na een proefles besluit om je in te schrijven en voor een langere tijd te gaan kickboksen, heb je daar een paar dingen voor nodig naast je sportkledij, namelijk bokshandschoenen, bandage en scheenbeschermers en een zwart Spartan Fights T-shirt, Spartan Fights Kickboksbroek. Het Spartan Fights T-shirt en Spartan Fights kickboksbroek is verplicht om te dragen tijdens de lessen.


Wij geven je een paar tips:

Bokshandschoenen:
Het belangrijkste onderdeel van je uitrusting; de bokshandschoenen. De maat van kickbokshandschoenen is gebaseerd op gewicht en wordt weergegeven in ‘Oz’. 1 Oz is gelijk aan 28,349 gram. De maat van een kickbokshandschoen ligt meestal tussen de 4 Oz en 20 Oz. De maten gaan per 2 Oz omhoog.

– Kinderen: vanaf 4 oz tot 8 Oz

– Jongeren en vrouwen: vanaf 8 Oz tot 12 Oz

– Volwassene mannen: 14 oz en hoger (zie tabel)

Er wordt onderscheid gemaakt tussen gewone bokshandschoenen en handschoenen om mee op de bokszak te trainen. Bokszakhandschoenen zijn meestal iets lichter, variërend van 8 Oz of 10 Oz voor dames en 12 Oz of 14 Oz voor de heren.

Bokshandschoen in verschillende maten en kleuren zijn al vanaf 25 euro per paar online verkrijgbaar.


Bandage:
Misschien wel net zo belangrijk zijn je bandages. Bandage heb je niet alleen nodig om het zweet van je handen op te vangen zodat je bokshandschoen minder gaat stinken. Je hebt het ook nodig om je hand en pols te verstevigen. Dit doe je door de bandage op een speciale manier om je hand te doen. Op deze pagina staat duidelijk uitgelegd hoe dit moet en hoe je je bandage het best verzorgd.

Bandages zijn online verkrijgbaar in diverse afmetingen en verschillende kleuren tussen de 10 en de 15 euro.

Voor kinderen is 260 cm voldoende, voor volwassenen de 460 cm.


Scheenbeschermers:
Scheenbeschermers zijn niet alleen om je eigen schenen en wreef te beschermen maar ook die van je partner waarmee je technieken beoefend. Net als de bokshandschoenen komen deze ook in verschillende kleuren, vormen en maten.

Voor jonge kinderen in de leeftijd van 5 tot 8  zijn bijvoorbeeld de kousmodellen het prettigst omdat ze ze zelf kunnen aantrekken en de ouders niet hoeven te helpen. Ze zitten straks om het onderbeen en draaien daardoor amper.

Voor volwassenen en teenagers die 1 keer per week trainen en daarbij weinig schoppen bieden katoenen scheenbeschermers voldoende bescherming. Indien er vaker per week wordt getraind is het aan te raden een voorgevormde scheenbeschermer aan te schaffen. De hardheid van de scheen en wreefbeschermers varieert. Bedenk dus goed hoeveel bescherming jij jezelf gunt. Wil je dat je schenen langzaam harder worden, ga dan voor een dunnere variant. Wil je ten alle tijden beschermd zijn, kies dan voor de zwaardere en hardere scheenbeschermers.

This content has been restricted to logged in users only. Please login to view this content.

Reviews